Széchenyi Vállalkozás - Varga-Márfy Kft www.digihigi.hu

Tartalomhoz ugrás

Széchenyi Vállalkozás

Egyebek
2017 december 1: Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díj átadása

Harmadik alkalommal került sor az „Év Széchenyi Vállalkozása” díj kiosztására, az esemény helyszíne már hagyományosan a Magyar Nemzeti Múzeum gróf Széchényi Ferenc -alapító- terme. A rangos elismerést a leszármazottak nevével fémjelzett Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozta létre 2015-ben azzal a szándékkal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják.

A Gróf Széchenyi Család különdíja nyertese: Varga-Márfy Kft. A díjat átadta Széchenyi Krisztián kuratóriumának tagja.
Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díj átadása

Harmadik alkalommal került sor az „Év Széchenyi Vállalkozása” díj kiosztására, az esemény helyszíne már hagyományosan a Magyar Nemzeti Múzeum gróf Széchényi Ferenc -alapító- terme. A rangos elismerést a leszármazottak nevével fémjelzett Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozta létre 2015-ben azzal a szándékkal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen vagy zömében magyar alapításúak, nyitottak a megmérettetésre és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.
A díjról: Széchenyi István műveiben többször hangsúlyozza, hogy a magyar gazdaság föllendülését nem külső körülmények megváltoztatásával, hanem az azokban rejlő lehetőségek kiaknázásával, valós szükségleteknek a fogyasztók igényei szerint történő kielégítésével lehet elérni, a 21. században sincs ez másképp.
„A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgáljuk, amelyek a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat három tagú független szakmai zsűri értékeli.” mondta el Széchenyi Tímea az alapítvány kuratóriumi elnöke. „Az előző évek nyertesei között, olyan nagy nevű hazai cégeket köszönthettünk, mint A Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft, Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, Bonaventura Gold Kft. vagy Béres Gyógyszergyár Zrt. Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük elő egy olyan platform létrehívását, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magyar vállalkozók kötöttségek nélkül kapjanak lehetőséget az egymással való találkozásra, új együttműködések kialakítására.”
A díjátadó fővédnöke már másodízben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Nemzetgazdasági Minisztériumot és Miniszter urat Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár képviselte.
A díjazottak részletes bemutatása ITT elérhető.
Az eseményen készült képek az Alapítvány Facebook oldalán lévő galériában megtekinthetők: ITT
A program házigazdájaTisza Attila fejlesztési igazgató (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) volt. Az egybegyűlteket Dr. Tomka Gábor gyűjteményi főigazgató-helyettes (Magyar Nemzeti Múzeum) köszöntötte, ezt követte Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) beszéde. Kiemelte, hogy a kormányzat számára továbbra is nagyon fontos a magyar gazdaság megerősítése, a vállalkozók támogatása. A Nemzetgazdasági Minisztérium célkitűzése, hogy egy kiszámítható, lineális növekedést biztosítson a magyar gazdaság számára.  Széchenyi István szavaival zárta gondolatait: „Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve, esze, tudománya, szorgalma által".
A díj alapításának hátteréről és céljáról Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány) adott tájékoztatást, majd az összefoglaló, indoklás következett, melyet a  Michaletzky Géza, a Bíráló Bizottság elnöke ismertetett.
2017 évben az alábbi kategóriákban hirdettek győzteseket:
Fődíj I. kategória (500 millió forint feletti éves árbevétellel rendelkező cégek) győztese: a GLOBSERVER KFT, a díjat átadta: Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
Fődíj II. kategória (500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek) győztese :  CROWN  FOODS KFT, a díjat átadta : Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
Innováció kategória győztese: MOSÓCZI ANDRÁS ATTILA egyéni vállalkozó MATEKING, a díj átadására Dr. Tomka Gábor gyűjteményi főigazgató-helyettes (Magyar Nemzeti Múzeum) lett felkérve.
Termelékenység kategória győztese: 3B SYSTEM  KFT, a díjazottat méltatta és a díjat átadta : Fodor István, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Konzisztóriumának elnöke
Társadalmi szerepvállalás kategória győztese: CARPEX KFT, a díjat átadta Széchenyi Tímea elnök (Gróf Széchenyi Család Alapítvány)
Ezen kategórián belül, elismerésben részesült, mint Döntéshozó Női Vezető: PÓLUS ADRIENN cégvezető Thermotechnika - Crown Cool Kft.- a méltatást, és az oklevelet átadta Sunyovszky Sylvia, a Polgári Hermina Alapítvány elnöke.
Széchenyi-Bridge díj: a feltörekvő, ígéretes, ugyanakkor vállalkozói minőségében is példaértékű elveket valló magyar cégeket jutalmazza. Idén a mobilalkalmazás-fejlesztői környezetével világhírre predesztinált BITRISE kapta meg az elismerést. A gyorsan nagy ívet befutó vállalkozás alapítói elkötelezetten magyarok, bár lehetőségük lett volna vállalkozásuk áttelepítésére a Szilícium-völgybe, ők még is hazajöttek, és innen építik tovább vállalkozásukat.
A díjat Pistyur Veronika a Bridge Budapest Egyesület ügyvezetője adta át. Méltatásában elmondta, A Széchenyi-Bridge díj a Gróf Széchenyi Család és a Bridge Budapest Egyesület kezdeményezése, meghívásos pályázat. A tavaly létrehívott díjjal olyan, magyarok által alapított, három évnél nem régebb óta működő vállalkozásokat szeretnének évről évre elismerni, amelyek példaértékűek lehetnek a hazai vállalkozások körében. A díjazottat nemzetközi piaci orientáció, tudatos vállalati stratégia, átláthatóság, és nyitott vállalati kultúra kell jellemezze. Az együttműködés célja az is, hogy összehozzunk olyan vállalkozókat, akik másként nem tudnának együttműködési lehetőséget találni egymással.
A Család különdíja nyertese: Varga-Márfy Kft. átadta Széchenyi Krisztián kuratóriumi tag (Gróf Széchenyi Család Alapítvány)
Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díj ünnepélyes átadásának időpontja és helyszíne: 2017. december 1. délelőtt 11:00 óra, a Magyar Nemzeti Múzeum, gróf Széchényi Ferenc terme volt.
Forrás_ http://www.szechenyicsalad.hu/hirek/139-az-ev-szechenyi-vallalkozasa-2017-dij-atadasara

Flag Counter
Vissza a tartalomhoz