Sajtószoba - Varga-Márfy Kft www.digihigi.hu

Tartalomhoz ugrás

Sajtószoba

Egyebek
KÉPES PROGRAM - IDÉN KÉT FEHÉRVÁRI INTÉZMÉNY ÚJULHAT MEG - a Varga-Márfy Kft. idén is támogatja a nemes kezdeményezést.
Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszervezésre kerül egy önkéntes nap az érintett bölcsődében és óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez.
http://www.szekesfehervar.hu/kepes-program-iden-ket-fehervari-intezmeny-ujulhat-meg
2017-ben a 8. számú Bölcsőde és a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájának a felújításával folytatódik a KÉPES program a helyi cégek és Székesfehérvár Önkormányzata összefogásában. A felajánlott 14 millió forintot a város megduplázza, és a Városgondnokság által elvégzett munka díját is finanszírozza.
FRALLER ILDIKÓ  BÁCSKAI GERGELY
2017.06.08. 16:11 | 8 NAPJA  MEGOSZTÁS:    

A KÉPES programot 2013-ban hívták életre helyi cégek, illetve Székesfehérvár Önkormányzata, ami azóta is sikeresen működik, így az együttműködés az idén már az ötödik évébe lép. A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára. Az első három éves ciklus konkrét célkitűzése a megyeszékhely önkormányzati fenntartású óvodáinak vizesblokk-felújítása volt.

A program keretében 8 óvoda 43 vizesblokkja újult meg, melyeket mintegy 1.500 kisgyermek használ örömmel.
2017-ben a 8. számú Bölcsőde (8000. Székesfehérvár, Tóvárosi ln. 69) esetében a belső- és a nagy udvar felújítása történik meg, illetve a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájának (8000. Székesfehérvár, Tóvárosi ln. 70.) az udvaráról elbontásra kerülnek a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközök és újak kerülnek a helyükre.

A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvoda és a bölcsőde működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.
Molnár Enikő, a program idei koordinátora elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára a feladat – mint a program majdnem legfrissebb tagjaként jegyzett Hotel Magyar Király képviselőjének.

A töretlen sikerű összefogással kapcsolatban kiemelte, hogy a résztvevő cégek száma a háromszorosa a kezdetekhez képest. A soron következő felújításokkal kapcsolatban kifejezte: „Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme az önkéntesség kultúrájának erősítése. Az eddigi évekhez hasonlóan, a tervek szerint augusztus végén önkéntes napot szervezünk a résztvevő cégek képviselőivel, illetve az óvodába, bölcsődébe járó gyerekek szüleivel.”

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő beszédében az öt éve, a Szent István Emlékévtől működő program munkájáról azt mondta: „A kezdeményezés megtalálta a helyét a város társadalmi felelősségvállalási életében, ami szerencsére nagyon gazdag és nagyon sokrétű. Azok a cégek, partnerek, amelyek csatlakoztak, a hozzájuk közel álló egyéb területeken is teszik a dolgukat. Példaértékű, hogy képesek voltak, voltunk összefogni annak a megmutatására, hogy ez egy egységes város, ahol, ha fejlődünk, közösen fogunk fejlődni.” A polgármester a résztvevő 27 céggel kapcsolatban méltatta, hogy a befizetett helyi adón túl is részesei a város életének, és támogatják a fehérvári gyermekek mindennapjainak komfortosabbá tételét – ez az a közös érdek, ami összefogja a közösséget. A program eljárásrendjéről elmondta, hogy a többéves tapasztalat megoldásai kölcsönös bizalmat alakítottak ki a résztvevőkben – erre is kiváló lehetőség a kezdeményezés. A gyermekek mindennapjaihoz kapcsolódó, majd 30 millió forint értékű fejlesztésről pedig így fogalmazott: „A gyermeknél nincs sem a család, sem a város jövője szempontjából sem fontosabb.” Dr. Cser-Palkovics András külön köszönetet mondott még az önkéntes napért, amikor ki-ki a saját munkájával is hozzájárul a program megvalósításához, jó hangulatban, sok vidámsággal, ami szintén értéke a programnak.

Blaskovics Zsuzsanna, a 8. számú Bölcsőde vezetőjének szavaiból kiderült, hogy az Önkormányzat által 2012-ben felújított intézményben 80 kisgyermekről gondoskodnak. Az akkor kivágott fák gyökerén elszaporodott a gomba, amit a legfertőzöttebb területeken már elhárítottak, de továbbra is fennáll a probléma a csapadékelvezetés mellett – így különösen nagy örömmel veszik, hogy a támogatással megújul az udvar, és a gyerekek biztonságos környezetben mozoghatnak a jövőben.

A beruházás részleteit Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezetője ismertette. A felújítási munkák során a 8. számú Bölcsőde belső udvarán 10 cm, a külső, nagy udvaron 30 cm vastagságban cserélnek földet, kivágják a bent maradt fatuskókat, öntőrendszert telepítenek, újra rakják a megsüllyedt járdát és felújítják a csapadékcsatornát is, újabb víznyelőket telepítenek, és kijavítják, majd újrafestik az összekötő udvar folyosójának homlokzatát. Az udvarra párakaput is telepítenek, és kialakítanak egy kis bicikliutat, valamint kicserélnek egy 3X3 méteres homokozót is. Készítenek egy új tárolót, és sor kerül a szabványnak megfelelő ütéscsillapító felületek, gumiburkolatok lerakására a meglévő és az újonnan telepített játszóeszközök alá, valamint két új műanyag várat és három új rugós játékot is birtokba vehetnek majd a gyerekek. Az óvoda udvarán a régi, nem szabványos játékokat fogják újakra cserélni. A munka ütemezéséről elmondta, hogy az ipari munkákat, a tereprendezést befejezik augusztus 20-ig, a füvesítésre szeptemberben kerül sor; jelenleg folyik a kiválasztott játékok szabványossági felülvizsgálata, ezután kerül sor a beszerzés elindítására.

Az idei évben a program egyik tagja, a Masterplast NyRt. a KÉPES program által létrejövő kapcsolatoknak köszönhetően vállalta a Nefelejcs utcai Óvoda tetőszerkezetének rendbetételét.
Az öt évvel ezelőtti, kezdeti 10 szervezettel indult KÉPES csapat mára már 27 székesfehérvári érdekeltségű vállalatra, vállalkozásra bővült, akik az együttműködés aktív támogatói. A résztvevő vállalatok az idén több mint 14 millió forinttal támogatják a bölcsőde és óvoda felújítását. Székesfehérvár önkormányzata ezt az összeget megduplázza és a Városgondnokság által elvégzett kivitelezés során a munkadíjat is az önkormányzat finanszírozza.

Az anyagi támogatás mellett a program kiemelt eleme a szemléletformálás és az önkéntesség kultúrájának továbbfejlesztése, így a szokásokhoz híven az idei évben is megszervezésre kerül egy önkéntes nap az érintett bölcsődében és óvodában, amelyen a vállalatok önkéntesei mellett az óvodai munkaközösségek, a gyerekek és a szülők is részt vesznek a tervek szerint. Az önkéntes napon olyan munkák megvalósítására kerül sor, melyek hozzájárulnak a bölcsődei környezet szebbé, rendezettebbé tételéhez.

A KÉPES program eddig is jelentős többlet értéket hozott létre az elmúlt években, hiszen az összefogás gondolatteremtő erejének köszönhetően az önkormányzat olyan munkák megvalósítását is megfinanszírozta, amelyek nem voltak napirenden.

A programban az idei évben részt vevő cégek:
Alba Mineral Kft.,
Alba Plaza,
Arconic Köfém Kft.,
Alpha-Vet Kft.,
Auchan Magyarország Kft.,
Balance-99 Zrt (Hotel Magyar Király****),
Brooks Instrument Kft.,
DENSO Gyártó Magyarország Kft.,
GEALAN HungaryPlast Kft.,
G.E.B.E. Belföldi és Nemzetközi Árufuvarozó Kft.,
General-Plastics Kft.,
Grundfos Magyarország Gyártó Kft.,
Hanon Systems Hungary Kft.,
Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.,
Klemol Kft.,
HTM Zrt.,
Ivanics Kft.,
Klemol Kft.,
Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.,
Masterplast NyRt.,
MetaloBox Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
Mondelez/Győri Keksz Zrt.,
Novotel Székesfehérvár,
Pannonjob Kft.,
Varga-Márfy Kft.,
Videoton Holding ZRt,
RÉV kft.,

Flag Counter
Vissza a tartalomhoz